Zamieszczone przez abstinent
Płacimy akcyzę i podatek w paliwie. Im droższe paliwo, tym większe wplywy i tym mniej kasy na drogi. Cos tu jest chyba nie tak. Te zmiany przepisów to tylko i wyłacznie próba ratowania państwowej kasy kosztem tych którzy i tak ją w tej chwili utrzymuja.
Dlaczego policja nie jest zupełnie zainteresowana kierowcami"
- jezdżacymi slalomem
- skrecajacymi w lewo z pasa do skrętu w prawo i odwrotnie
- przejeżdżajacymi na czerwonym
- powożącymi gruzami, które zostawiają min 4 ślady
- wyprzedzajacymi na pasach w sytuacji, gdy inny samochód przepuszcza pieszych :shock:
- wyprzedzającymi rowerzystów za pomoca wsadzania lusterka po pachę (im mniejszy tym bardziej)
i wreszcie dlaczego niedoszli mordercy jeżdżący na bani nie tracą za to samochodów i majatków (bo w sejmie pracują????)
Dlaczego policja nie intresuje się klientelą z pod wiejskich sklepów zataczajacą się na drodze. Dopiero jak taki wtoczy się komuś pod samochód, to robi się z kierowcy przestępcę. Co za róznica, czy jedziesz 50, czy 70, jak taki samochodu nie widzi.
Orwa, dziś gość w alejach zachamował mi z piskiem przed maską, a nastepnie zawrócił przez pas zieleni (prawdopodobnie robol z budowy obwodnicy). Uratowały mnie kapcie zupełnie nie przystajace do klasy mojej octavii. Jako, że byłem z dziećmi odpuściłem najprostsze rozwiazanie i zadzwoniłem na 112. Miła pani powiedział oczywiscie, że jak nie zapisałem numerów to oni nie będą szukać na budowie zielonego passata. Moja qrwa wina.
Nigdy nikt mi nie wmówi, że prędkość jest przyczyną wypadków. Prawo jazdy powinno być bezwzględnie zabierane właśnie takim bałwanom, którzy nie rozumieją konsekwencji swojego postępowania. Posiadanie prawa jazdy nie jest obowiązkiem jak się u nas przyjeło sądzić , ale przywilejem.
Komentarz